Gepaneerde kipschnitzels

    Gepaneerde kipschnitzels

    6keer bewaard
    2uur20min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een snel, makkelijk en erg smakelijk gerecht. Kipfilet wordt bedekt met een laagje ei en paneermeel en daarna krokant gebakken. Heerlijk bij aardappelpuree en een gemengde salade.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 2 kipfilets
    • 1 ei, losgeklopt
    • 2 eetlepels bloem
    • 2 eetlepels paneermeel
    • 4 eetlepels plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • peper naar smaak
    • 1 theelepel bouillonkorrels
    • 1 theelepel Maggi

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 2uur marineren  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Klop het ei los, voeg de peper, bouillonkorrels en Maggi toe.
    2. Snijd de kipfilets door de helft, sla ze een beetje dunner en dompel in het mengsel van ei en kruiden. Laat 2 uur marineren.
    3. Combineer paneermeel en bloem. Bedek de stukken kip er goed mee.
    4. Verhit de olie op middelhoog vuur en bak de kip aan elke kant goudbruin. Serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren