Pastasaus van geroosterde tomaten

    (9)
    1 uur 15 minuten

    Dit is een zalige pastasaus, en een makkie om te maken. Tomaten worden geroosterd met olijfolie, knoflook, zout, peper, chilipeper en balsamico-azijn.


    12 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 kilo rijpe tomaten, gehalveerd
    • 125 ml olijfolie
    • 1 eetlepel zout
    • 1 eetlepel zwarte peperkorrels, gekneusd
    • 1 teentje knoflook
    • een handvol chilipepers, heel gehouden
    • balsamico-azijn naar smaak
    • suiker, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasovenstand 6.
    2. Meng de olijfolie, zout, peper, knoflook, pepers en azijn in een grote ovenschaal. Schud de tomaten door het mengsel om ze te bedekken, rangschik ze dan met de gesneden kant naar boven.
    3. Bestrooi de tomaten met een beetje suiker en bak in een voorverwarmde oven gedurende 1 uur. Pureer alles samen en haal door een zeef. Giet het mengsel in gesteriliseerde potten totdat je saus nodig hebt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (9)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren