Feestelijke gevulde kip

    Feestelijke gevulde kip

    1keer bewaard
    5uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een perfecte maaltijd voor een feestdag. Gebraden kip met een smaakvolle vulling. Eet smakelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • een hele kip
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 mespuntje marjolein
    • 4 theelepels pittige paprikapoeder
    • Vulling
    • 250 gr kalkoengehakt
    • 100 gr kippenlever, fijngehakt
    • 1 medium ui, gesnipperd
    • zout en peper
    • 1 ei
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1 bosje gehakte verse peterselie
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Extra tijd: 3uur in de koelkast  ›  Klaar in:5uur15min 

    1. Was de kip en dep hem droog, wrijf van binnen en buiten in met zout, peper, marjolein en paprikapoeder. Zet 3 uur in de koelkast (het beste is een hele nacht).
    2. Verwarm de oven voor op 190°C.
    3. Meng in een grote kom het gehakt, lever, ui, ei, nootmuskaat en peterselie. Breng op smaak met zout en peper. Vul de kip losjes met de vulling, en bind de poten met een keukentouwtje vast of gebruik spiesjes.
    4. Leg de kip in een braadslee. Giet er 150 ml water bij, en zet de deksel erop.
    5. Rooster de kip ongeveer 2 uur (1 uur voor elke 1 kg kip), tot de vrijgekomen sappen helder zijn. Bedruip af en toe met het vrijgekomen vocht.

    Serveersuggestie

    Lekker met friet of gebakken aardappelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren