Broodkommetjes

    Broodkommetjes

    1keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Dit is mijn moeders recept. Het zijn uitgeholde broodjes die worden gevuld en in de oven knapperig worden gebakken. Mijn moeder serveert deze gevulde broodkommetjes altijd op familiefeestjes. Iedereen is er altijd enthousiast over!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 champignons, in stukjes gesneden
    • 45 gr boter, apart te gebruiken
    • 6 harde, witte of volkoren broodjes
    • 6 eieren
    • 150 gr geraspte kaas
    • 1/2 bosje gehakte verse peterselie
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Smelt 15 gr boter in een pan en bak de champignons hierin zacht. Laat het mengsel afkoelen.
    3. Snijd de bovenkant van elk broodje af. Bewaar deze kapjes, zet ze even opzij. Schep ondertussen het broodkruim uit de broodjes.
    4. Meng de eieren, champignons, kaas, resterende boter en peterselie in een kom en meng goed. Breng op smaak met zout en peper. Vul de broodjes met dit mengsel.
    5. Bak de gevulde broodjes 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven. Rooster tijdens de laatste paar minuten ook de kapjes van de broodjes in de oven en dek er de broodjes mee af als ze klaar zijn om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren