Toffee met nootjes en witte chocola

  35 minuten

  Dit is een decadente toffee, bedekt met witte chocolade, gehakte macadamianoten, en een beetje zeezout om het net dat extra te geven. Gebruik gerust pure of melkchocolade, is net zo lekker!


  Maak dit als eerste!

  Ingrediënten
  Porties: 20 

  • 170 gr macadamianoten, fijngehakt
  • 450 gr boter
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 400 gr suiker
  • 110 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel zout
  • grof zeezout naar smaak
  • 225 gr witte chocolade van goede kwaliteit, in stukjes

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

  1. Vet een grote bakplaat in en bedek met bakpapier, vet vervolgens het bakpapier in. Verdeel 1/3 van de fijngehakte macadaminanoten over de bakplaat in een gelijkmatige laag.
  2. Doe de boter en vanille in een grote pan met dikke bodem en zet op middelhoog vuur. Zodra de boter gesmolten is, voeg je de suiker, bruine basterdsuiker en zout toe. Roer langzaam maar zeker tot het mengsel begint te koken.
  3. Houd het vuur op middelhoog, en roer het mengsel langzaam af ​​en toe door om te voorkomen dat het aanbrandt. Haal onmiddellijk van het vuur zodra een suikerthermometer 150°C aangeeft. Het mengsel zal een donkere, amberachtige kleur hebben en zal wat zijn gaan roken.
  4. Giet het mengsel in een dunne laag over de gehakte noten, laat afkoelen gedurende 2-3 minuten. Bestrooi met een paar snufjes grof zeezout, en bestrooi met gehakte chocolade. Wacht 2-3 minuten, verspreid dan de gesmolten chocolade in een dunne laag over de toffee. Bestrooi met de overgebleven gehakte noten en druk ze vervolgens in de chocolade met de achterkant van een ingevette lepel.

  Tips van de kok

  Geduld is een schone zaak. Zet het vuur niet hoger dan een middelmatige stand en begin pas met af en toe roerenals het mengsel gaat koken. Door het roeren voorkom je dat de boter en suiker van elkaar scheiden. Een suikerthermometer is niet noodzakelijk, maar wel handig. Dit recept kan ook heel goed gemaakt worden met pure of melkchocolade en amandelen, hazelnoten of pecannoten.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)