Toffee met nootjes en witte chocola

Toffee met nootjes en witte chocola

Voeg toe aan favorieten!
35min


Maak dit als eerste!

Dit is een decadente toffee, bedekt met witte chocolade, gehakte macadamianoten, en een beetje zeezout om het net dat extra te geven. Gebruik gerust pure of melkchocolade, is net zo lekker!

WendyK

Ingrediënten
Porties: 20 

 • 170 gr macadamianoten, fijngehakt
 • 450 gr boter
 • 1 theelepel vanille-extract
 • 400 gr suiker
 • 110 gr donkerbruine basterdsuiker
 • 1/2 theelepel zout
 • grof zeezout naar smaak
 • 225 gr witte chocolade van goede kwaliteit, in stukjes

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

 1. Vet een grote bakplaat in en bedek met bakpapier, vet vervolgens het bakpapier in. Verdeel 1/3 van de fijngehakte macadaminanoten over de bakplaat in een gelijkmatige laag.
 2. Doe de boter en vanille in een grote pan met dikke bodem en zet op middelhoog vuur. Zodra de boter gesmolten is, voeg je de suiker, bruine basterdsuiker en zout toe. Roer langzaam maar zeker tot het mengsel begint te koken.
 3. Houd het vuur op middelhoog, en roer het mengsel langzaam af ​​en toe door om te voorkomen dat het aanbrandt. Haal onmiddellijk van het vuur zodra een suikerthermometer 150°C aangeeft. Het mengsel zal een donkere, amberachtige kleur hebben en zal wat zijn gaan roken.
 4. Giet het mengsel in een dunne laag over de gehakte noten, laat afkoelen gedurende 2-3 minuten. Bestrooi met een paar snufjes grof zeezout, en bestrooi met gehakte chocolade. Wacht 2-3 minuten, verspreid dan de gesmolten chocolade in een dunne laag over de toffee. Bestrooi met de overgebleven gehakte noten en druk ze vervolgens in de chocolade met de achterkant van een ingevette lepel.

Tips van de kok

Geduld is een schone zaak. Zet het vuur niet hoger dan een middelmatige stand en begin pas met af en toe roerenals het mengsel gaat koken. Door het roeren voorkom je dat de boter en suiker van elkaar scheiden. Een suikerthermometer is niet noodzakelijk, maar wel handig. Dit recept kan ook heel goed gemaakt worden met pure of melkchocolade en amandelen, hazelnoten of pecannoten.

Recent bekeken

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren