Glutenvrije chocolade roulade

    Glutenvrije chocolade roulade

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze opgerolde cake wordt zonder bloem gemaakt. Het is een heerlijk eenvoudige chocoladecake met een romige slagroomvulling. Oproltip: Ik vind het makkelijker om te rollen als ik hem uitrol op een theedoek. Dat is een beetje flexibeler.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 225 gr pure chocolade - in stukjes gehakt
    • 225 gr basterdsuiker
    • 8 eieren, gescheiden
    • poedersuiker
    • 280 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet een bakplaat met opstaande randen in en bedek met bakpapier.
    2. Smelt de chocolade au bain-marie (kom boven een pan met kokend water) en laat iets afkoelen.
    3. Doe de eierdooiers en de suiker in een kom en klop tot een lichtgeel en dik mengsel. Roer de afgekoelde chocolade erdoor.
    4. Klop de eiwitten stijf maar zorg dat de eiwitten niet te droog worden. Schep luchtig door het chocolademengsel.
    5. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm.
    6. Bak 20-25 minuten tot het stevig aanvoelt. Haal uit de oven en laat afkoelen.
    7. Bestrooi met de poedersuiker. Dek af met vetvrij papier, draai het blik om op het papier en haal het papier waarop het is gebakken eraf.
    8. Klop de slagroom net stijf.
    9. Verspreid deze over de cake en rol deze op vanaf de lange zijde, gebruik het papier om te helpen.
    10. Serveer de cakerol op een serveerschaal en bestrooi weer met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren