Cheesecake met halloumi kaas

    Cheesecake met halloumi kaas

    2keer bewaard
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke, hartige, zachte kaastaart (cheesecake) met halloumi kaas. Kinderen houden van de hartige smaak en de taart is de volgende dag nog beter. Heel makkelijk om te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 6 eieren
    • 225 ml arachide-olie
    • 375 gr zelfrijzend bakmeel
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1 eetlepel gesneden verse munt
    • 2 eetlepels suiker
    • 225 ml melk
    • 125 gr met bloem bestoven rozijnen
    • 250 gr halloumi kaas, geraspt
    • 2-3 eetlepels sesamzaad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Vet een springvorm in met olie. Bestrooi met bloem.
    2. Klop de eieren luchtig met een elektrische mixer. Voeg langzaam de olie tijdens het mengen toe.
    3. Meng de bloem, bakpoeder, munt en suiker in een kom samen.
    4. Voeg een derde van de melk, gevolgd door een derde van het bloemmengsel toe. Herhaal dit totdat je alle bloem en melk hebt gemengd. Probeer niet te lang te kloppen. Stop de mixer en roer de rozijnen en de geraspte halloumi erdoor met een pollepel.
    5. Schep het mengsel in de cakevorm en strooi de sesamzaadjes erover.
    6. Bak ongeveer 45 tot 50 minuten in een matig tot warme oven (ongeveer 160°C) tot hij goudbruin is.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren