Ovenschotel van restjes kerstkalkoen en aardappelpuree

    Ovenschotel van restjes kerstkalkoen en aardappelpuree

    1keer bewaard
    1uur15min


    Maak dit als eerste!

    Dit is de perfecte manier om restjes kerstkalkoen en aardappelpuree op te maken. Omdat de ovenschotel zich goed laat invriezen, kun je er een keer in januari van genieten, als je geen tijd of zin hebt om te koken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 plakjes gerookt ontbijtspek
    • 45 gr boter
    • 3 eetlepels bloem
    • 425 ml kippen- of kalkoenbouillon
    • 1 prei, in dunne ringen
    • verse tijmblaadjes
    • 150 gr diepvrieserwten
    • restjes gebraden kalkoen, in kleine stukjes
    • overgebleven aardappelpuree
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Bak de plakjes spek onder de grill gaar, snijd dan in stukjes en zet apart. Tenzij je de taart invriest, verwarm je de oven voor op 180°C / gasovenstand 5.
    2. Smelt de boter in een pan op matig vuur en roer de bloem erdoor. Bak en roer de bloem een paar minuten (dit is een roux). Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Roer de prei erdoor en laat een paar minuten zachtjes pruttelen. Voeg de verse tijmblaadjes, erwten, stukjes spek en kalkoen toe.
    3. Schep alles in een ovenschaal en leg er de overgebleven aardappelpuree op. Je kan de ovenschotel in dit stadium invriezen of 20 - 30 minuten in de oven bakken tot hij door en door warm is en de aardappelpuree een knapperig, goudbruin korstje heeft gekregen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren