Havermoutrepen

    Havermoutrepen

    2keer bewaard
    35min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Deze repen zijn de perfecte traktatie voor volwassenen en kinderen. Ze zijn knapperig, zitten vol havermout, en smaken zoet. Gewoon lekker, dus!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 -24 havermoutrepen

    • 200 gr vlugkokende havermoutvlokken
    • 30 gr bloem
    • 100 gr boter (of margarine)
    • 2 eetlepels kandijsiroop (golden syrup)
    • 75 gr donkerbruine basterduiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Meng de havermout met de bloem in een grote kom samen.
    3. Smelt de boter, suiker en siroop. Roer tot de suiker oplost.
    4. Roer het siroopmengsel door het havermoutmengsel. Roer goed.
    5. Schep en verspreid over een bakplaat met opstaande randen door met de achterkant van een lepel het mengsel plat te drukken.
    6. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten of tot het goudbruin en stevig is. Maak met een mes alvast een markering voor 12 grote of 24 kleine vierkantjes, maar laat ze nog even afkoelen op de bakplaat voordat je ze helemaal snijdt.
    7. Eenmaal gekoeld, gebruik een scherp mes om ze te snijden en ze eraf te halen.

    Tip

    Je kunt noten of gedroogde vruchten toevoegen ter variatie, indien gewenst. Serveer met een kopje thee.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren