Heerlijke vegetarische lasagne

    Heerlijke vegetarische lasagne

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Deze groentelasagne staat bol van de groenten (uit mijn moestuin) die perfect worden aangevuld door lasagnebladen en kazen. Ik gebruik geen bechamelsaus in dit recept, want dat maakt de lasagne te week, vind ik. Ik hoop dat je dit heerlijke recept wilt proberen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 12 vellen lasagne
    • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
    • 3 paprika's, gesneden
    • 2 courgettes, in plakjes
    • zout
    • 200 gr mascarpone
    • 200 gr ricotta
    • 100 gr champignons, in stukjes
    • 1 verpakking vegetarisch gehakt
    • 1 pot tomatensaus
    • 100 gr geraspte belegen kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. Breng een pan water aan de kook. Voeg een scheutje olijfolie toe. Leg de lasagnevellen één voor één in het kokende water, laat 10 seconden tussen elk vel. Kook tot ze beetgaar zijn, maar ze mogen niet zacht zijn. Ze zullen in de oven verder koken, dus kook ze op dit punt niet te lang.
    2. Verhit wat olijfolie in een grillpan, snijd de paprika's en courgettes en doe ze in de pan. Voeg zout toe aan de courgettes om vocht te onttrekken. Laat ze grillen terwijl je ze af en toe draait.
    3. In een andere pan, verwarm je een ​​scheutje olijfolie. Rul het vegetarische gehakt en verwarm gedurende 5 tot 10 minuten. Bak de stukjes champignon ook mee.
    4. Laat ondertussen de lasagnebladen, als ze klaar zijn, uitlekken en spoel ze af met koud water en haal ze onmiddellijk uit elkaar. Drapeer de bladen over de rand van je vergiet om uit te wasemen.
    5. Combineer de mascarpone en ricotta in een kom. Rasp in een andere kom de belegen kaas.
    6. Begin in een grote ingevette ovenschaal eerst met een laag lasagnevellen. Voeg een laag van het mascarpone- en ricottamengsel en wat tomatensaus toe. Voeg een laag groenten toe. Dan weer een laag lasagnebladen en ga verder met de groenten en doe er hier en daar ook wat tomatensaus bij. Voeg nog een laagje lasagnebladen toe en voeg het vegetarisch gehakt toe, met nog meer groenten.
    7. Blijf lagen van 1 cm dik toevoegen, totdat je de bovenkant hebt bereikt. Er is geen specifieke volgorde van de lagen.
    8. Voeg de laatste lagen lasagnevellen toe en een scheutje tomatensaus en bestrooi dit dan met kaas.
    9. Zet 30 minuten in het midden van een op 180°C (gasovenstand 4) voorverwarmde oven.
    10. Laat 10 minuten rusten of zo lang als je kunt. Het is het beste als het weer een beetje stolt om het vorm te geven. Als je het te vroeg serveert kan het waterig zijn en uit elkaar vallen. Je kunt de lasagne het beste laten rusten en dan weer even opwarmen in de oven vlak voor het serveren.

    Tip

    Je kunt dit gerecht prima de dag van tevoren maken. Dek af met folie en zet een nachtje in de koelkast. De volgende dag verwarm je de oven voor op 180°C en bak je de lasagne in 45 minuten gaar en goudbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren