Gezonde pompoensoep

    Gezonde pompoensoep

    2keer bewaard
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een hartige pompoensoep met een laag vetgehalte en veel vezels. Een soep die zowel gezond als appetijtelijk is.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 pompoen
    • 1 middelgrote ui
    • 2 aardappelen (zoet, gewoon of een combi)
    • 1 middelgrote wortel
    • 50 tot 100 gr rode linzen
    • 1 of 2 teentjes knoflook
    • 600 ml groente- of kippenbouillon (groentebouillon voor vegetarische optie)
    • 1 tot 3 eetlepels santen (of 1/4 blikje)
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Zodra alle ingrediënten grof geschild en gesneden zijn, voeg je ze toe aan de pan (met uitzondering van zout en peper) en laat je ze sudderen tot ze zacht zijn.
    2. Meng met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg zout en peper naar smaak toe.

    Andere ideeën

    1. Als je liever niet een pompoen wilt schillen, kun je de pompoen ook doormidden snijden, de zaden eruit scheppen, en 45 minuten in een warme oven bakken. Schep na het bakken het vruchtvlees eruit en voeg toe aan de soep.
    2. Ik ben zelf niet dol op bleekselderij, maar het geeft wel een beetje extra smaak aan de soep.
    3. Voeg chilipeper of kerriepoeder toe voor een andere smaaksensatie.
    4. Ik had nog wat afgekoelde, gekookte rijst over en heb er de soep mee gegarneerd. Dat was ook erg lekker.
    5. Als je eerst de knoflook en ui wilt bakken tot deze zacht zijn, dan is dat prima, maar in mijn mening maakt het weinig verschil. Het wordt sowieso erg lekker!

    Om het gezonder te maken

    Laat de kokos weg of gebruik maar heel weinig om een hele gezonde soep te maken.

    Invriestip

    Verdubbel het recept en vries de helft in kleine porties in.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren