Hemelse chocoladecake

    Hemelse chocoladecake

    3keer bewaard
    2uur


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze cake is echt hemels! Dit recept is genoeg voor een vrij grote cake, dus hij is perfect voor verjaardagen, etentjes of een andere speciale gelegenheid. De ganache is makkelijk te maken en maakt van deze cake een ware chocoladetaart.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 500 ml water
    • 625 gr suiker
    • 250 gr boter
    • 40 gr cacao, gezeefd
    • 1 theelepel baksoda
    • 5 eieren, licht geklopt
    • 375 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd
    • Ganache
    • 150 gr gewone chocolade, fijngehakt
    • 4 eetlepels room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:2uur 

    1. Verwarm de oven tot 190°C / gasovenstand 5. Vet een diep rond bakblik van 28 cm doorsnede in (of een bakvorm naar keuze). Bedek de bodem met bakpapier.
    2. Meng het water, suiker, boter, cacao en baksoda in een middelgrote pan. Roer samen op het vuur, zonder dat het kookt, tot de suiker oplost. Breng dan aan de kook, verlaag het vuur en laat onbedekt sudderen gedurende 4 minuten. Doe in een kom. Laat afkoelen tot kamertemperatuur (dit duurt ongeveer 45 minuten).
    3. Voeg de eieren toe, klop goed tussen iedere toevoeging. Voeg de bloem toe en meng nog een minuut totdat het mengsel glad is. Giet in het bakblik en bak gedurende 1 uur of totdat een spies er uit schoon komt. Laat 10 minuten afkoelen in het bakblik, draai dan om op een rooster.
    4. Laat de cake volledig afkoelen, giet de chocoladeganache erover.
    5. Om de ganache te maken meng je de room en de chocolade en smelt je het au bain-marie, roer goed. Laat 10 minuten afkoelen, druppel dan over de afgekoelde cake.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren