In de pan geroosterde pastinaak met eeuwige moes (duizendkoppige kool)

    In de pan geroosterde pastinaak met eeuwige moes (duizendkoppige kool)

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een lekker hartig hoofdgerecht voor twee, of een bijgerecht voor vier personen. Maak het vegetarisch door groentebouillon te gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 eetlepels milde olijfolie
    • 500 gr pastinaak, geschild en in stukken van 3 cm gesneden
    • 2 teentjes knoflook, grof gesneden
    • 1 theelepel chilivlokken
    • 1/2 theelepel suiker
    • 500 gr eeuwige moes (duizendkoppige kool), grof gehakt
    • 100 ml kippenbouillon
    • een flinke scheut sherry-azijn
    • 2 eetlepels extra vierge olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de milde olijfolie in een grote, zware pan op middelhoog vuur en voeg de pastinaak toe. Roer tot de blokjes pastinaak goed bedekt zijn met olie. Dek af en laat gedurende 15 minuten zachtjes bakken tot ze net gaar zijn. Verwijder het deksel, zet het vuur een beetje hoger en bak nog 5 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn. Haal de pastinaak uit de pan en zet opzij.
    2. Voeg de knoflook, Spaanse peper en de suiker toe en bak 2 minuten, roer er dan de eeuwige moes door. Voeg de kippenbouillon toe, draai het vuur laag, dek af en laat 5 minuten stomen tot de eeuwige moes geslonken is.
    3. Voeg de pastinaak toe, meng met de azijn en extra vierge olijfolie.

    Alternatieve ingrediënten:

    Je kunt de pastinaken vervangen door knolrapen. De duizendkoppige kool is goed te vervangen door boerenkool en de azijn met het sap van 1/2 citroen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren