Italiaanse chocoladecake met stukjes fruit

    Italiaanse chocoladecake met stukjes fruit

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een heerlijke, volgens Italiaanse stijl, vrij platte chocoladecake met een overvloed aan gedroogde vruchten en noten. De cake kan goed vooruit worden gemaakt. Snijd in dunne plakjes of kleine partjes zodat je er lang plezier van hebt!

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 175 gr hele hazelnoten, fijngehakt
    • 75 gr hele amandelen, fijngehakt
    • 225 gr in blokjes gesneden gemengde sukade
    • 1/4 theelepel koriander
    • 1 theelepel kaneel
    • 1/4 theelepel nootmuskaat
    • 60 gr bloem
    • 120 gr golden syrup (of honing)
    • 120 gr suiker
    • 100 gr pure chocolade, gesmolten
    • poedersuiker, om te bestrooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet een ronde bakvorm met een doorsnede van 20 cm in en bedek met bakpapier.
    2. Verdeel de gehakte noten over een bakplaat en rooster ze 10 minuten in de oven, of tot ze net een gouden kleur hebben. Haal ze uit de oven en leg ze opzij om af te koelen. Verlaag de oventemperatuur naar 150°C / gasovenstand 2 om de cake zometeen in te bakken.
    3. Meng de sukade, koriander, kaneel en nootmuskaat in een kom. Roer de bloem en gekoelde noten erdoor.
    4. Verwarm in een kleine zware pan de siroop (of honing) en suiker tot het gaat koken. Giet het over het noot- en sukademengsel en meng goed. Roer de warme gesmolten chocolade erdoor en schep in de beklede bakvorm. Dompel een lepel in heet water en gebruik deze warme lepel om het cakebeslag in de zijkanten van het blik te duwen.
    5. Bak gedurende een uur. Haal uit de oven en laat afkoelen - de cake zal nog steeds zacht aanvoelen, maar hij zal nog iets uitharden. Serveer met poedersuiker of bewaar tot 2 weken in een luchtdichte trommel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren