Japanse gestoomde pompoen

    Japanse gestoomde pompoen

    6keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Als je niet weet wat je met pompoen moet doen, probeer dan dit recept eens! De pompoen wordt gestoomd, vervolgens gemengd met sojasaus, mirin (zoete rijstwijn), limoensap, gember, chilipeper en basilicum. Serveer als bijgerecht. Dit recept werkt ook met bijvoorbeeld muskaatpompoen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr pompoen, geschild en in blokjes gesneden
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 1 eetlepel mirin (zoete rijstwijn)
    • 1/2 limoen, geperst
    • 1 eetlepel geraspte of fijngesneden gember
    • 1 scheut of schepje chilisaus of chilipasta
    • 1 handvol basilicum, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Stoom de in blokjes gesneden pompoen tot deze zacht is maar nog steeds zijn vorm behoudt, in ongeveer 15 minuten.
    2. Meng ondertussen de sojasaus, mirin, limoensap, gember en chili.
    3. Meng de gestoomde pompoen met de sojasaus en serveer. Garneer met de gehakte basilicum.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren