Kalkoencurry

    Kalkoencurry

    2keer bewaard
    1uur10min


    Maak dit als eerste!

    Een stevige curry met kalkoen waar je de restjes kalkoen van Kerstmis voor kan gebruiken. Iedereen zal onder de indruk zijn op tweede kerstdag.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, dun gesneden
    • 3 teentjes knoflook, gesneden
    • 2 eetlepels kerriepoeder
    • 1 eetlepel koriander
    • 2 theelepels kurkuma
    • 1 theelepel kaneel
    • 300 gr gebakken kalkoen, in stukken gesneden
    • 800 ml kippenbouillon
    • 1 (400 gr) blik gehakte tomaten
    • 400 gr aardappelpuree
    • 2 zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
    • 100 gr diepvries doperwten
    • 2 wortels, in plakjes gesneden
    • 1 theelepel zout, of naar smaak
    • 3 eetlepels suiker, of naar smaak
    • 1/2 theelepel cayennepeper, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur gedurende 2 minuten. Voeg uien en knoflook toe, en bak 5 minuten. Roer de kerriepoeder, koriander, kurkuma en kaneel erdoor, en bak 1 minuut. Voeg de kalkoen toe en roer goed om het vlees te bedekken met de specerijen.
    2. Giet de kippenbouillon en tomaten uit blik in de pan. Voeg de aardappelpuree toe, en roer om te combineren. Blijf 20 minuten op medium-hoog koken, onder af en toe roeren.
    3. Doe de zoete aardappel, erwtjes en worteltjes in de pan. Breng net aan de kook. Voeg het zout, suiker en cayennepeper toe. Zet het vuur laag en laat sudderen tot de wortels en zoete aardappelen gaar zijn, maar nog steeds stevig, ongeveer 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren