Kalkoensoep

    Kalkoensoep

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur25min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke kalkoensoep gemaakt met een karkas met daaraan nog restjes gebraden kalkoen. Dit is een geweldige manier om alle kalkoen aan het karkas op te gebruiken!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 kalkoenkarkas met restjes
    • 3 liter water
    • 1 ui, in vieren gesneden
    • 2 stengels bleekselderij, gehalveerd
    • 1 teentje knoflook
    • 1 (400 gr) blik tomatenblokjes, uitgelekt
    • 1 blokje kippenbouillon (optioneel)
    • 1 1/2 theelepel gedroogde oregano
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • 1 eetlepel knoflookpoeder
    • 350 gr vermicelli
    • 2 uien, gesnipperd
    • 2 stengels bleekselderij, in stukjes gehakt
    • 2 wortels, fijngesneden
    • 175 gr maïs (uit een blijkje)
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur10min  ›  Klaar in:2uur25min 

    1. Doe de kalkoenkarkas met het water, evenals de ui, gehalveerde stengels bleekselderij en het teentje knoflook in een grote pan. Dek af en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 1 1/2 uur zachtjes koken.
    2. Haal de kalkoenkarkas uit de pan en zet apart. Haal de kalkoenbouillon door een fijne zeef, bewaar het vocht en gooi de ui, selderij en knoflook weg.
    3. Zodra het karkas koel genoeg is om te verwerken, haal je het kalkoenvlees van het bot. Doe het vlees in een schone pan met de gezeefde kalkoenbouillon.
    4. Voeg alle overige ingrediënten, behalve de vermicelli, toe. Laat 30 minuten zachtjes koken, draai het vuur hoog en voeg de vermicelli toe. Laat nog 10 minuten sudderen, of tot de vermicelli gaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren