Karper in gelei met groenten

    Karper in gelei met groenten

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur25min


    Maak dit als eerste!

    Een lekker voorgerecht voor de feestdagen. Een Poolse traditionele kerstschotel. Karper wordt gekookt in groentebouillon en in gelei gelegd.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg karper, in filets gesneden (bewaar de kop)
    • 3 uien
    • 2 peterseliewortels, julienne gesneden
    • 1/2 knolselderij, julienne gesneden
    • 1 wortel, julienne gesneden
    • 1 eetlepel suiker
    • zout en peper naar smaak
    • 4 theelepels gelatinepoeder
    • 1 citroen, om mee te garneren
    • verse peterselie, om mee te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Spoel de visfilets af en dep ze droog. Bestrooi met zout.
    2. Bedek in een grote soeppan de julienne gesneden groenten met 1 liter water, breng aan de kook en laat 5 minuten koken.
    3. Voeg de visfilets, de karperkop, suiker en zout toe, dek af en laat 1 uur sudderen. Breng op smaak met peper.
    4. Haal de karperfilets uit de pan, leg ze in een grote kom of op een diep bord.
    5. Zeef de bouillon, gooi de kop weg. Doe de groenten terug in de bouillon.
    6. Los de gelatine op in een paar eetlepels koud water. Laat weken. Meng door de bouillon en laat 5 minuten koken.
    7. Giet de bouillon over de vis. Wikkel de schotel in plasticfolie en zet opzij om af te koelen en op te stijven.
    8. Garneer voor het serveren met schijfjes citroen en peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren