Wortelsoep met kerrie en appel

    Wortelsoep met kerrie en appel

    10keer bewaard
    45min


    21 personen hebben dit gemaakt

    Een stevige, warme, winterse soep met een twist. Ik was een keer vergeten koriander te kopen om wortel- en koriandersoep te maken en dus heb ik in plaats daarvan kerriepoeder toegevoegd, et voila! Superbe!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetlepels zonnebloemolie (of olie naar keuze)
    • 1 grote witte ui, fijngehakt
    • 2 theelepels milde kerriepoeder (korma is perfect)
    • 680 gr wortels, schoongeschraapt en gesneden
    • 1 grote aardappel, geschild en in stukjes gesneden
    • 1 middelgrote appel, geschild en in stukjes gesneden
    • 1,2 liter groentebouillon
    • 1 theelepel paprikapoeder (optioneel)
    • scheutje chili-olie om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit de zonnebloemolie of olie naar keuze en bak hierin de ui zacht.
    2. Kantel de pan naar één kant om de resterende olie aan één kant te krijgen en voeg de kerriepoeder toe aan de olie. Bak 1 minuutje en meng dan met de ui.
    3. Voeg de wortels, aardappel en appel toe en roer 2 minuten om de ingrediënten met de kerrie-uitjes te bedekken.
    4. Voeg de bouillon en de paprikapoeder toe en roer samen.
    5. Breng weer aan de kook, dek af en laat 25 minuten zachtjes sudderen of tot de wortels gaar zijn.
    6. Doe de inhoud van de pan in een blender en mix tot het dik en glad is.

    Serveersuggestie:

    Besprenkel de soep met chili-olie en garneer met wortelkrullen. Serveer de soep met warm knapperig brood.

    Tips

    De eerste keer dat ik dit gerecht maakte, gebruikte ik een grote appel die speciaal geschikt is voor bakken (bijv. Goudreinet), maar dat werd veels te overheersend in de soep, te appelig! Voeg meer bouillon toe als je liever een dunnere soep hebt. Je hebt geen room nodig, omdat de aardappel van nature al een romige structuur aan de soep geeft.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Luke
    van
    0

    Hmmmm...snel en makkelijk. - 30 sep 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren