Poolse borscht

    Poolse borscht

    5keer bewaard
    1uur


    9 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke en eenvoudige soep, die in Polen traditioneel wordt geserveerd op kerstavond. Voor meer smaak kun je wat knoflook toevoegen als je wilt en voor een wat gevuldere soep kun je dumplings (knoedels) toevoegen. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 6-7 gedroogde wilde paddenstoelen
    • 8 bieten
    • 4 liter water
    • 2 uien, gehalveerd
    • 10 pimentbessen
    • 4 laurierblaadjes
    • zout en peper naar smaak
    • 5 eetlepels plantaardige olie
    • 1 citroen, uitgeperst
    • 1 bosje verse peterselie, fijngehakt (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Week de paddestoelen 30 minuten in koud water. Maak de bieten schoon en kook ze 30 minuten tot ze gaar zijn.
    2. Schil en snijd de bieten in plakken. Doe ze in een pan en bedek met water. Voeg de uien, uitgelekte paddestoelen, piment, laurier, peper en zout toe. Roer de olie en citroensap erdoor. Laat 30 minuten sudderen.
    3. Serveer de borscht in kommen en garneer met gehakte peterselie.

    Video

    Poolse borscht
    Poolse borscht

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren