Gevulde kipfilet met spek en pruimen

    Eenvoudig te maken, snel en lekker voor een doordeweekse maaltijd. Gepaneerde kipfilets gevuld met spek en pruimen.


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 halve kipfilets
    • 1 theelepel kipkruiden (of je favoriete kruiden)
    • 6 gedroogde pruimen
    • 2 plakjes ontbijtspek
    • 1 theelepel peper
    • 3 eetlepels bloem
    • 1 ei, losgeklopt
    • 3 eetlepels paneermeel
    • olie om in te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Spoel de kipfilet af en dep droog. Maak voorzichtig wat platter (leg tussen 2 lagen plasticfolie en sla iets platter met een deegroller) en bestrooi met de kruiden.
    2. Leg een plakje spek en 3 pruimen op elke kipfilet, en rol strak op.
    3. Bedek met de bloem, dip in het losgeklopt ei en haal door het paneermeel.
    4. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gevulde kipfilet aan alle kanten goudbruin en tot de kip niet meer roze is van binnen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren