Bladerdeegrolletjes op Aziatische wijze

    Bladerdeegrolletjes op Aziatische wijze

    12keer bewaard
    40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze Thais-geïnspireerde hartige bladerdeeghapjes zijn eenvoudig en heerlijk. Kip met Thaise kruiden wordt in bladerdeeg verpakt en in de oven gebakken. Handig voor feestjes, als voorgerecht, of als onderdeel van een hoofdgerecht.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 8 rolletjes

    • 200 gr kippengehakt
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 3 lente-uitjes, fijngehakt
    • 2 eieren
    • 2 chilipepers, fijngehakt (als je het iets milder wilt, verwijder dan de zaden)
    • 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
    • 1 theelepel vissaus
    • 8 vellen bladerdeeg
    • 2 eetlepels sesamzaadjes
    • 1 takje koriander, fijngehakt
    • zoete chilisaus, te gebruiken als dipsaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C / gasovenstand 7.
    2. Meng de knoflook, kip, koriander, gember, lente-uitjes, chilipepers, vissaus en 1 ei in een kom. Meng goed met een vork. Doe in een spuitzak zonder mondstuk (of schep het in een hersluitbare plastic zak en knip er een hoekje uit).
    3. Laat de 8 velletjes bladerdeeg ontdooien.
    4. Spuit het kipmengsel in een lijn in het midden van elke lap bladerdeeg.
    5. Breek het andere ei in een kommetje en klop. Borstel de randen van het deeg ermee. Rol het deeg over de vulling en bestrijk nogmaals met het ei. Bestrooi met de sesamzaadjes.
    6. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat, met de naad naar beneden. Je kunt het voor het bakken al snijden, als je wilt.
    7. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten of tot ze goudbruin zijn en gaar in het midden. Serveer met zoete chilisaus.

    Kippengehakt

    Als er geen kippengehakt in de winkel ligt, dan kun je het makkelijk zelf maken door kippenvlees in de keukenmachine fijn te malen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Heerlijk en makkelijk te maken. Leuk als voorafje bij een oosters of Aziatisch hoofdgerecht. - 21 aug 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren