Kip met ananas en kaas

    Kip met ananas en kaas

    3keer bewaard
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Lekker, sappig en mals. Het is gebakken gepaneerde kipfilet met plakjes ananas en gesmolten kaas erbovenop. Heerlijk met een frisse salade ernaast!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 halve kipfilets
    • 1 ei
    • 4 plakjes ananas (vers of uit blik)
    • 2 eetlepels paneermeel
    • 1 eetlepel bloem
    • 1 eetlepel Maggi
    • 1/2 theelepel groentebouillonkorrels (optioneel)
    • 2 snufjes peper
    • 1 bosje verse peterselie, fijngehakt
    • 5 eetlepels plantaardige olie
    • 4 plakjes kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Klop het ei, bouillonkorrels, Maggi en kruiden samen. Snijd elke kipfilet horizontaal doormidden, sla iets platter en bedek met het eimengsel. Zet 1 uur opzij.
    2. Meng de bloem en paneermeel. Bedek de kip vervolgens met dit mengsel. Verhit de olie en bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin.
    3. Leg een schijfje ananas op elke schnitzel, bedek dan met een plakje kaas en bestrooi met verse peterselie. Dek de pan af en verwarm tot de kaas smelt.

    advies

    Je kunt dit gerecht ook goed maken met karbonades.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren