Amerikaanse sinaasappelcake

    Amerikaanse sinaasappelcake

    1keer bewaard
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een luchtige cake gemaakt met biscuitgebak, zonder boter en bakpoeder. Dit is een zuivelvrije cake. Belangrijk: Zorg ervoor dat je begint met eieren op kamertemperatuur.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 220 gr bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • 6 eiwitten (van grote eieren)
    • 300 gr fijne kristalsuiker
    • 6 eierdooiers (van grote eieren)
    • 1 druppel sinaasappelextract (optioneel)
    • 6 eetlepels sinaasappelsap
    • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet een springvorm met een doorsnede van 25 cm in en bedek met bakpapier.
    2. Zeef de bloem en het zout samen.
    3. Klop de eiwitten tot een schuimig geheel. Voeg geleidelijk 100 gram fijne suiker toe tijdens het kloppen, tot de eiwitten stijf zijn.
    4. In een andere kom, klop je de dooiers en voeg je 200 gram suiker toe. Klop goed tot het mengsel dik en citroenkleurig is. Roer het sinaasappelsap en de rasp erdoor, en dan het bloemmengsel.
    5. Met een rubberen spatel, schep je voorzichtig 1/3 van de eiwitten door het eigeelmengsel. Herhaal dit met nog een derde van de eiwitten, en uiteindelijk met het laatste derde deel. Zorg ervoor dat je ze er zeer voorzichtig door roert.
    6. Giet het mengsel in de bakvorm. Bak 35 tot 40 minuten, en laat afkoelen alvorens het aan te snijden en te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren