Knoedels met bosbessen en kwark

    Knoedels met bosbessen en kwark

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    Maak dit als eerste!

    Toen ik een kind was plukte ik altijd bosbessen in het bos, en daarna maakte mijn oma altijd de heerlijkste gerechten. Deze zoete Poolse knoedels met kwark en bosbessen zijn mijn favoriet.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr kwark, fijngeprakt
    • 150 gr bosbessen
    • 80 gr bloem
    • 1 eetlepel aardappelmeel
    • 3 eieren, gescheiden
    • 1 theelepel suiker
    • 1 mespuntje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Meng de kwark, bosbessen, bloem, aardappelmeel, eierdooiers, suiker en zout in een kom en meng goed.
    2. Klop de eiwitten stijf. Roer door het kwarkmengsel.
    3. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak. Rol in een stammetje en snijd diagonaal in stukjes van 1,5 cm.
    4. Breng een grote pan water aan de kook. Laat de knoedels erin vallen en laat 5 minuten koken. Gebruik een schuimspaan om de knoedels uit de pan te halen. Serveer met verse bosbessen, bestrooid met suiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren