Poolse knoedels met zuurkool

    Poolse knoedels met zuurkool

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een geweldig recept voor Poolse traditionele knoedels (Pierogi) gevuld met zuurkool en gedroogde paddestoelen. Vol van smaak en heerlijk, niet alleen voor speciale gelegenheden.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • Vulling
    • 35 gr gedroogde paddenstoelen
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 300 gr zuurkool
    • zout en peper naar smaak
    • Deeg
    • 500 gr bloem
    • 235 ml warm water
    • 1 ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Bedek de gedroogde paddenstoelen met 1 kopje water in een pan, en laat ze sudderen tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken, bewaar de bouillon. Snijd de paddenstoelen fijn.
    2. Verhit de olijfolie in een steelpan en fruit de ui. Giet de zuurkool af (als het te zuur is, spoel hem dan goed af en giet af), en snijd fijn. Voeg toe aan de pan. Roer de gehakte paddenstoelen erdoor, meng goed, breng op smaak met zout en peper. Giet de paddenstoelenbouillon erbij, dek af en laat het 15 tot 20 minuten sudderen tot het water verdampt is en de zuurkool zacht is. Als de zuurkool zacht is voordat het water verdampt, dan kun je gewoon het water afgieten.
    3. Deeg:

    4. Giet de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden, voeg een ei toe. Giet er geleidelijk aan water bij, onder voortdurend roeren met je hand. Het deeg mag niet te los zitten. Het is wellicht niet nodig om het hele kopje water toe te voegen. Kneed goed tot een gladde massa.
    5. Rol op een licht met bloem bestoven werkblad het deeg dun uit, snijd er cirkels uit met een glas. Leg een theelepel vulling in het midden, vouw dubbel en knijp de randen samen. Zet opzij en dek af met een schone theedoek, zodat ze niet uitdrogen.
    6. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Laat de knoedels hier in porties in vallen, roer voorzichtig met een houten lepel, zodat ze niet aan de bodem blijven plakken. Kook ze 7 tot 10 minuten tot ze drijven. Haal ze er met een schuimspaan of zeef uit en giet er wat gesmolten boter over, zodat ze niet aan elkaar gaan kleven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren