Lekkere koffiecake

    Lekkere koffiecake

    3keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke cake met koffiesmaak. Dit is genoeg voor twee lagen biscuitgebak, die je kunt vullen met een roomlaag of met chocolade botercrème.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 170 gr margarine, zacht
    • 170 gr witte basterdsuiker
    • 1 druppel vanille-extract
    • 140 gr zelfrijzend bakmeel
    • 30 gr instantkoffie (poedervorm)
    • 3 eieren, losgeklopt
    • 2 eetlepels warm water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4 en vet twee bakblikken in en bedek ze met wat bloem.
    2. Klop de margarine en de suiker met een houten lepel tot een romig geheel. Voeg de vanille toe en roer.
    3. Zeef de bloem en instantkoffie samen. Voeg het droge mengsel aan het margarinemengsel toe afgewisseld met de losgeklopte eieren, roer voortdurend tussen elke toevoeging. Tot slot, voeg je 2 eetlepels warm water toe, en roer.
    4. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de twee bakvormen. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de cake-test gedaan met een houten stokje is.
    5. Laat afkoelen in de blikken tot ze koel genoeg zijn om te verwerken, keer ze dan om op een rooster om volledig te laten afkoelen. Vul of glazuur naar keuze.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren