Verse krab in pittige chilisaus

    Verse krab in pittige chilisaus

    1keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit Maleisische gerecht is zoet, pittig en hartig. Krab wordt roergebakken met gember, uien, knoflook en pepers. Het wordt dan bedekt met ei, waardoor het een prachtige textuur krijgt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo verse krab, schoongemaakt en gehalveerd, verwijder de klauwen van de romp
    • 1 (5 cm) stuk verse gemberwortel, in plakjes
    • 3 eetlepels plantaardige olie
    • 250 ml water
    • 1 ei
    • 1 theelepel zout
    • 1 eetlepel suiker
    • 6 verse rode chilipepers, zonder zaadjes
    • 1 middelgrote ui
    • 2 teentjes knoflook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Pureer de chilipepers, ui en knoflook in een keukenmachine. Zet opzij.
    2. Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Voeg de gember toe en roerbak 10 seconden. Voeg de chilipuree toe en roerbak 30 seconden.
    3. Voeg water toe en verlaag het vuur tot middelhoog. Voeg zout en suiker toe, meng goed.
    4. Voeg de stukken krab toe, schep goed om zodat ze bedekt zijn met saus en zet dan de deksel op de wok. Laat 10 minuten sudderen. Zet het vuur uit. Breek het ei boven de wok en roer snel om de krab goed te bedekken.
    5. Serveer met gestoomde rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren