Aardbeien kruimeltaart

    Aardbeien kruimeltaart

    2keer bewaard
    1uur20min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke en eenvoudig te maken aardbeientaart met een kruimellaagje met kaneel. Elk hapje smelt in je mond! Heerlijk met een bolletje vanille-ijs.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • Korst
    • 190 gr bloem
    • 120 gr boter
    • 65 gr suiker
    • 1 ei
    • 1 snufje bakpoeder
    • Vulling
    • 1,5 kilo aardbeien, in vieren gesneden
    • 50 gr suiker
    • 30 gr maïzena
    • Kruimellaag
    • 85 gr bloem
    • 60 gr boter
    • 55 gr bruine basterdsuiker
    • 1/2 theelepel kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Vet een springvorm in met een doorsnede van 23 cm.
    2. Meng de bloem, boter, suiker, ei en bakpoeder. Kneed snel tot een glad deeg ontstaat. Zet 30 minuten in de koelkast.
    3. Meng de aardbeien, suiker en maïsmeel in een kom. Laat 10 tot 15 minuten staan.
    4. Meng alle ingrediënten voor de kruimellaag, bijvoorbeeld met behulp van een mes, tot het goed gecombineerd is. Zet opzij.
    5. Bedek de bodem en de zijkanten van de taartvorm met het deeg. Schep de vulling erin en verdeel er de kruimellaag overheen.
    6. Bak 1 uur tot de taart mooi goudbruin is gebakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren