Kruisbroodjes

    Kruisbroodjes

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    Maak dit als eerste!

    Dit recept kreeg ik van een Ierse bakker. Hij is nu met pensioen dus nu moet ik ze zelf maken. Het originele recept was voor 105 dozijn, maar ik heb het aangepast naar 2 dozijn!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 24 kruisbroodjes

    • 600 gr witte tarwebloem
    • 100 gr suiker
    • 2 eetlepels melkpoeder
    • 70 gr bakkersgist
    • 30 gr sojameel
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel kaneel
    • 75 gr boter, in blokjes
    • 1 losgeklopt ei
    • lauw water, ongeveer 200 ml
    • 150 gr sultana rozijnen, bestrooid met bloem
    • 30 gr gemengde gedroogde vruchten, bestrooid met bloem
    • Voor de kruizen
    • 4 theelepels witte tarwebloem
    • snufje bakpoeder
    • 1 eetlepel zachte boter
    • 20 ml water
    • Voor de glazuur
    • 2 of 3 eetlepels golden syrup, opgewarmd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Doe de bloem, suiker, melkpoeder, gist, sojameel, zout en kaneel in een kom en meng goed.
    2. Voeg de boter toe, en kneed er een fijn kruimeldeeg van. Voeg het ei toe en meng opnieuw. Giet er voldoende lauw water bij om het te binden tot een deeg. Meng de rozijnen en gemengde gedroogde vruchten erdoor.
    3. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak, maar er 24 stukken van en vorm elk tot een broodje. Leg op een ingevette en met bloem bedekte bakplaat, en laat ongeveer een uur op een warme tochtvrije plek rijzen.
    4. Verwarm de oven voor op 240°C / gasovenstand 8.
    5. Maak het mengsel voor de kruizen door 4 theelepels bloem, een mespuntje bakpoeder en 1 eetlepel zachte boter te mengen. Voeg 15 - 20 ml water toe en meng tot het een zachte gladde pasta. Schep alles in een spuitzak en versier elk broodje met een kruis.
    6. Bak 10 -15 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en bestrijk ze met de warme siroop. Laat op een rooster afkoelen. Serveer warm met boter.

    Golden syrup:

    Deze siroop is vaak te vinden in Britse speciaalzaken en in sommige supermarkten.

    Pasen

    Deze Britse en Ierse broodjes heten in het Engels "hot cross buns" en worden traditioneel met Pasen gegeten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren