Lamsboutjes in rodewijnsaus

    Lamsboutjes in rodewijnsaus

    11keer bewaard
    8uur15min


    30 personen hebben dit gemaakt

    De voorbereiding is ongelooflijk simpel. Alle groenten worden in middelgrote stukken gesneden, dus niet in kleine blokjes. Serveer met gekookte aardappelen, of aardappelpuree, en groene groenten naar keuze. Absoluut heerlijk!! Eet smakelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 lamsbouten
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
    • 1 ui, in stukjes gesneden
    • 1 wortel, in plakjes
    • 2 champignons, in plakjes gesneden
    • 1 laurierblad
    • 1 runderbouillonblokje - opgelost in 150 ml warm water
    • 100 ml rode wijn
    • 1 volle eetlepel donkerbruine basterdsuiker
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel zwarte peper
    • 1 eetlepel maïzena

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 8uur  ›  Klaar in:8uur15min 

    1. Bak de lamsboutjes lichtbruin in de olijfolie in een koekenpan.
    2. Doe alle groenten en de laurier in de slowcooker.
    3. Leg het vlees op de groenten, en bestrooi met zout en gemalen peper.
    4. Voeg de wijn en tomatenpuree toe aan de bouillon, meng goed en giet over het vlees.
    5. Zet de deksel op de slowcooker, en kook 8 uur op laag.
    6. Wanneer de kooktijd voorbij is, haal je het lamsvlees uit de slowcooker en leg je ze in een ovenschaal in een warme oven.
    7. Giet de vloeistof uit de slowcooker in een kleine steelpan en voeg de maïzena toe, laat de saus op laag vuur een beetje indikken.
    8. Serveer de lam met de saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren