Lekkere gevulde courgettes

    Lekkere gevulde courgettes

    4keer bewaard
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is heel eenvoudig, glutenvrij en gezond. Gevulde courgette is erg lekker in combinatie met couscous of bruine rijst met een snufje kurkuma.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 courgettes
    • 1 rode ui, fijngehakt
    • 1/2 theelepel komijnzaad
    • 1 mespuntje paprikapoeder
    • 12-15 cherrytomaten
    • 4 wortels of pastinaken, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C / gasovenstand 5.
    2. Snijd de courgette in de lengte door de helft en schep het vruchtvlees uit het midden. Rasp het uitgeschepte vruchtvlees fijn.
    3. Doe de gesnipperde ui en komijnzaad in een kleine hoeveelheid warm water in een koekenpan, voeg de paprika en tomaten toe en bak 2-3 minuten.
    4. Voeg de geraspte wortel of pastinaak toe, plus het vruchtvlees van de courgettes en bak nog eens 5 minuten.
    5. Schep het mengsel in de uitgeholde courgetteschelpen en leg ze op een met aluminiumfolie bedekte bakplaat. Bak ze 30-45 minuten, tot de courgetteschelpen zacht zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren