Gezonde linzensoep

    Gezonde linzensoep

    10keer bewaard
    1uur


    40 personen hebben dit gemaakt

    Een vullende maar toch lichte en gezonde groene linzensoep. Lekker op een kille dag. Je kunt hem wat machtiger maken door enkele blokjes gesneden aardappel en wat room toe te voegen.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 ui, dun gesneden
    • 2 wortels, in plakjes gesneden
    • 1 wortelpeterselie, in blokjes gesneden
    • 1/2 knolselderij, in blokjes gesneden
    • 1/2 tomaat, ontveld en in blokjes
    • 1 blokje groentebouillon
    • 200 gr droge groene (of bruine/blonde) linzen
    • 1-2 teentjes knoflook, gesneden
    • 1 theelepel tomatenpuree
    • 1 mespuntje gemalen komijn
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 liter kokend water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de ui zacht. Roer de wortel, wortelpeterselie, en selderij erdooor en bak tot de groenten zacht zijn. Giet er genoeg kokend water over om alle groenten te bedekken, voeg dan het groentebouillonblokje toe. Laat 10 minuten sudderen.
    2. Spoel de linzen af onder stromend water. Doe ze in de pan en kook ze 25 minuten tot ze zacht zijn.
    3. Roer de tomatenpuree, knoflook, komijn, zout en peper erdoor. Kook nog 10 minuten. De soep begint nu te verdikken, giet er nog een beetje warm water bij, zodat het niet aan de bodem plakt. De soep mag niet dun worden, het is meer een stoofschotel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren