Linzensoep met gerookt spek

    Linzensoep met gerookt spek

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een stevige en smaakvolle maaltijd voor een kille dag wanneer we een voedzame maaltijd het meest kunnen gebruiken. Eenvoudig en snel te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 385 gr gedroogde groene of bruine linzen
    • 3 pimentzaden
    • 2 laurierbladeren
    • 300 gr gerookte spekblokjes
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1/2 verpakking diepvries soepgroenten, of naar wens
    • 1 blik tomatenblokjes
    • zout en peper naar smaak
    • 1/2 theelepel marjolein
    • 1/2 theelepel komijn
    • 1/2 theelepel paprikapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Spoel de linzen in een zeef onder stromend water af. Doe in een soeppan, dek af met water, voeg piment en laurier toe. Laat 30 minuten sudderen tot de linzen gaar zijn. Voeg meer water toe als het te snel verdampt.
    2. In de tussentijd, verhit je de olie in een koekenpan en braad je het spek. Verwijder en zet apart.
    3. Bak de uien in dezelfde pan, meng er knoflook en de diepvriesgroenten door. Roerbak tot de groenten zacht zijn.
    4. Doe de groenten in de pan met de gekookte linzen. Roer de tomaten en spek erdoor. Breng op smaak met kruiden en kook 10 minuten tot de smaken mengen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren