Ovenschotel met macaroni en tonijn

    Ovenschotel met macaroni en tonijn

    5keer bewaard
    20min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Makkelijk te maken en nog lekker ook. Perfect voor de avonden wanneer je laat thuiskomt van het werk. De volgende dag ook erg lekker opgewarmd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 425 gr tonijn uit blik (uitgelekt)
    • 30 gr boter
    • 1 afgestreken theelepel bloem
    • 300 ml melk
    • snufje mosterdpoeder
    • zout en peper
    • 150 gr gekookte macaroni
    • 4 eetlepels geraspte belegen kaas + extra ter garnering
    • paneermeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Breek de tonijn in stukjes en verdeel over de bodem van een ovenschaal.
    2. Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer en bak tot de belletjes beginnen te verminderen. Laat het mengsel niet bruin worden.
    3. Doe mosterd en melk erbij in de pan en breng aan de kook. Laat 5 minuten sudderen en houd het nauwlettend in de gaten.
    4. Neem van het vuur en roer de kaas erdoor tot deze is gesmolten. Voeg kruiden naar smaak toe.
    5. Leg de pasta op de vis en bedek met de witte saus. Strooi de extra kaas en paneermeel erbovenop. Zet de schaal in een hete oven of onder een grill tot de kaas goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren