Pindakaas brood

    Pindakaas brood

    10keer bewaard
    3uur5min


    70 personen hebben dit gemaakt

    Verdubbel de hoeveelheid pindakaas als je een hele grote fan bent! Kinderen kunnen makkelijk meehelpen, want het is een recept voor de broodbakmachine.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 225ml warm water (45 C)
    • 1 eetl suiker
    • 1 eetl donkerbruine basterdsuiker
    • 2 eetl honing
    • 1 theel zout
    • 3 eetl grofgemalen pindakaas
    • 1 eetl plantaardige olie
    • 1 ei
    • 400g bloem
    • 1 1/2 theel droge gistkorrels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur5min 

    1. Doe alle ingrediënten in de pan van de broodmachine in de door de gebruiksaanwijzing aanbevolen volgorde. Zet op Witbrood. Druk op Start.
    2. Om het brood in de oven te bakken: Zet op Deeg. Wanneer de Deeg fase afgelopen is, vorm deeg en plaats in een ingevette broodvorm. Laat op een warme plek rijzen tot verdubbeld in volume.
    3. Bak in voorverwarmde oven op 180 C / gasstand 4 voor 35 tot 45 min, of tot een thermometer 95 C aangeeft in het midden van het brood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    0

    joow hilbertmoose rare naam heb jij zeg!!1!! bij mij ging het prima, ik heb er ook nog wat appelstroop bij gedaan. ik was in een rare bui. smullen, hmmm! - 27 sep 2015

    HilbertMoose
    0

    Ik weet niet of deze werkt heb het wel geprobeerd maar had alleen roggemeel in huis en het was echt helemaal niet goed gegaan, zat allemaal smurrie in mn broodmachine dames en heren gebruik maximaal de helft roggemeel tip van mij!! - 05 jan 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren