Mama's citroentaart

    Mama's citroentaart

    3keer bewaard
    1uur10min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Dit is de enige taart die mijn vader, die niet van desserts houdt, ooit lekker heeft gevonden. Ik zou deze taart elke dag wel kunnen eten. Dat is hoeveel ik van citroenen en alles wat je ermee kan maken houdt. Het deeg is heel eenvoudig te maken. Ook al is het op basis van gist, het kost niet veel moeite om te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 7 gr (2 1/2 theelepel) droge gist of 25 gr verse gist
    • 180 ml lauw-warme melk
    • 2 eetlepels + 2 theelepels suiker
    • 200 gr boter of margerine
    • 1 ei
    • 375 gr bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • Vulling
    • 1 grote onbespoten citroen
    • 150 gr suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Los de gist op in lauw-warme melk en voeg 2 theelepels suiker toe. Laat 10 minuten staan.
    2. Smelt de boter of margarine en laat een beetje afkoelen. Meng de eieren met 2 eetlepels suiker in een grote kom. Voeg de gesmolten (niet meer hete!) boter bij het eimengsel. Voeg dan het gist- en melkmengsel toe.
    3. Voeg beetje bij beetje de bloem en het zout toe en vorm tot een deeg. Het deeg moet zacht en elastisch zijn, niet stijf, en het moet makkelijk loskomen van je handen.
    4. Verwarm de oven voor op 190°C.
    5. Verdeel het deeg in twee porties en rol uit, bestrooi met wat bloem als het begint te plakken. Druk 1 laag aan op de bodem van het bakblik. Bewaar de andere laag voor de bovenkant.
    6. Giet kokend water over de grote citroen, en laat uitlekken. Door het kokende water wordt de schil iets zachter. Pulseer de citroen met schil in de keukenmachine (verwijder eerst eventuele pitten) of haal het door de vleesmolen. Meng er 150 gr suiker door.
    7. Bedek de taartbodem met de citroenvulling. Bedek met de rest van het deeg, knijp de randen dicht. Je kunt eventueel ter decoratie een soort vlecht van de randen maken.
    8. Prik een aantal keer met een vork in de bovenkant.
    9. Bak op 190°C tot het goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren