Slowcooker gort en rundvleessoep
1 / 1 Foto van:  SHARONN
Blader

Slowcooker gort en rundvleessoep

Er zitten rundvlees soepbotten met groenten, gort en een hoop knoflook in deze makkelijk te maken soep. Geef het wel 8 uur de tijd om te koken in de slowcooker.

Martha Dibblee

Ingrediënten

Porties: 16 

  • 2 rundvlees soepbotten
  • 2 eetl zout
  • 5 stengels bleekselderij, gehalveerd
  • 1 ui, in vieren
  • 1/2 theel gemalen zwarte peper
  • 2 "bouquet garni" kruidenbuiltjes
  • 6 wortels, gehalveerd
  • 1/2 bosje peterselie, gehakt
  • 11 teentjes knoflook, gepeld
  • 175g parelgort

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 8uur  ›  Klaar in:8uur20min 

  1. Doe runderbotten in een grote slowcooker. Voeg zout, selderij, uien, peper, bouquets garni, wortels, peterselie en knoflook toe. Vul slowcooker tot 4cm van de rand met heet water en kook 6 uur, afgedekt op Heet, onder af en toe roeren.
  2. Voeg parelgort toe en kook, onder af en toe roeren, 2 uur langer, of tot het vlees makkelijk van de botten los komt.
  3. Verwijder ui, bouquets garni, selderij en peterselie.
  4. Doe botten op een bord en haal vlees, zonder vet en kraakbeen, ervanaf. Leg het vlees terug in de soep en dien op.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties