Pools paasgebak met witte chocolade en amandel

    Pools paasgebak met witte chocolade en amandel

    1keer bewaard
    2uur45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Pools gebak voor Pasen dat onweerstaanbaar, ongelooflijk zoet, en verslavend is! Het heet in Polen Mazurek gebak. Een smakelijke koeklaag wordt belegd met een laagje abrikozenjam, geroosterde amandelen en wit chocoladeglazuur!

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 200 gr bloem
    • 1 eetlepel aardappelmeel
    • 150 gr boter
    • 45 gr poedersuiker
    • 1 theelepel amandelextract
    • 150 gr witte chocolade
    • 5 eetlepels volle room
    • 200 gr amandelschilfers
    • 200 gr abrikozenjam
    • 3 eetlepels poedersuiker om te versieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur45min 

    1. Zeef de bloem en het aardappelmeel samen in een kom. Klop de boter en poedersuiker en meng dit door de bloem tot een gladde massa. Voeg het amandelextract toe. Vorm het deeg tot een bal, wikkel in folie en zet 30 minuten in de koelkast.
    2. Combineer ondertussen in een steelpan, de gehakte chocolade en 3 eetlepels room. Kook op laag vuur, onder voortdurend roeren tot de chocolade smelt. Breng niet aan de kook.
    3. Rooster de amandelen in een hete droge pan, onder af en toe roeren, tot ze goudbruin zijn. Ze worden al snel bruin dus blijf zorgvuldig kijken en als je klaar bent, haal ze dan uit de pan. Leg ze opzij op bakpapier.
    4. Verwarm de oven voor op 165°C. Bedek een bakblik van 24 x 28 cm met bakpapier. Haal het bakpapier eruit en rol het deeg erop uit. Leg het bakpapier met deeg terug in het blik. Bak 25-30 minuten tot het licht goudbruin is. Laat afkoelen op een rooster.
    5. Verdeel de abrikozenjam over het afgekoelde deeg. Bestrooi met de helft van de amandelen. Giet het gesmolten chocolademengsel erover (moet afgekoeld zijn, maar nog steeds vloeibaar). Strooi de rest van de amandelen erover en bestrooi met poedersuiker. Laat tenminste 2 uur afkoelen voor het opdienen (het beste is een hele nacht).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren