Gevuld varkenshaasje met abrikoos

    Gevuld varkenshaasje met abrikoos

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur


    Maak dit als eerste!

    Een geweldig recept voor een etentje met familie. Malse varkenshaas wordt gevuld met abrikoos en kruidenboter. Daarna wordt het vlees geglazuurd met abrikozenjam en bestrooid met amandelschaafsel voor die prachtige finishing touch. Het smelt gewoon in je mond!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 100 gr boter, zacht
    • 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1,5 kg varkenshaas
    • 150 gr gedroogde abrikozen
    • 1/2 theelepel paprikapoeder
    • 1/2 theelepel gemalen karwij
    • 3 eetlepels abrikozen jam
    • 3 eetlepels amandelschilfers
    • 1 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur40min  ›  Klaar in:2uur 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C / gasovenstand 6.
    2. Meng de zachte boter met rozemarijn en knoflook in een kleine kom. Laat koud worden in de koelkast.
    3. Spoel de varkenshaas af. Breng in een grote pan 1 liter water met zout aan de kook en leg de varkenshaas hier 2 minuten in. Haal uit het water en dep het vlees droog. Snijd in de lengte doormidden, maar niet helemaal door. Vul het vlees door de gedroogde abrikozen en plakjes knoflook boter afwisselend erin te stoppen. Zet vast met spiesjes. Bestrooi met zout en de helft van de karwij en paprikapoeder.
    4. Leg de varkenshaas in een braadslee. Braad 10 minuten, verlaag de oventemperatuur tot 180°C en braad dan nog eens 90 minuten. Giet elke 30 minuten 1/2 kopje heet water erbij.
    5. Ondertussen, warm je in een kleine pan de abrikozenjam op, en roer je er de resterende karwij en paprikapoeder door. Bestrijk 10 minuten voor het einde van de braadtijd, de varkenshaas met het glazuur en bestrooi met amandelschilfers. Braad de laatste 10 minuten in de oven. Haal als de varkenshaas gaar is het vlees uit de oven en laat 10 tot 15 minuten rusten alvorens aan te snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren