Poolse gevulde eieren

    Poolse gevulde eieren

    10keer bewaard
    40min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een gemakkelijk en smakelijk voorgerecht, traditioneel geserveerd met Pasen in Polen. Ik serveer ze ook vaak op oudejaarsavond. Net zo lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 eetlepel boter
    • 1 medium ui, gesnipperd
    • 300 gr champignons, gesneden
    • 6 hardgekookte eieren
    • 2 eetlepels mayonaise
    • 1 bosje verse peterselie, fijngehakt
    • zout en peper naar smaak
    • witlofblaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Smelt de boter in een koekenpan en bak de ui glazig. Voeg de champignons toe, bak tot ze gaar zijn, breng op smaak met zout.
    2. Pureer het mengsel in een keukenmachine. Laat het mengsel afkoelen.
    3. Snijd de eieren in de lengte doormidden. Haal de eierdooiers eruit.
    4. Pureer de eierdooiers met een vork, meng er 1 eetlepel mayonaise door tot een gladde massa. Roer het champignonmengsel erdoor, voeg de gehakte peterselie toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
    5. Schep het mengsel in de holte van de gehalveerde eieren. Leg ze op witlofbladeren en garneer met mayonaise.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren