Slowcooker chili con carne

    Slowcooker chili con carne

    68keer bewaard
    8uur15min


    709 personen hebben dit gemaakt

    De slowcooker is een perfecte manier om chili te maken. Deze gevulde chili zit vol bonen, groenten en kruiden. Dien op als hoofdmaaltijd en gebruik de kliekjes om gepofte aardappelen mee te vullen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500g rundergehakt
    • 1 ui, in stukjes
    • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
    • 1 groene paprika, in stukjes
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 (600g) pot tomatensaus (passata)
    • 2 (400g) blikken kidneybonen, vocht van 1 blik bewaard
    • 1 (400g) blik cannellini bonen, vocht bewaard
    • 1/2 theel chilipoeder
    • 1/2 theel gedroogde peterselie
    • 1 theel zout
    • 3/4 theel gedroogde basilicum
    • 3/4 theel gedroogde oregano
    • 1/4 theel gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 8uur  ›  Klaar in:8uur15min 

    1. Doe gehakt in een bakpan over matig vuur, en bak tot egaal bruin. Giet vet af.
    2. Doe gehakt in de slowcooker en roer resterende ingrediënten erbij.
    3. Dek af, en kook op Laag voor 8 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (6)

    van
    2

    Zooooo lekker! - 26 jan 2015

    van
    1

    Lekker voedzaam. Smaakt prima, mag wel meer chili in (als je AH's eigen merk gebruikt) Maar dat is altijd nog aan te vullen. In de slowcooker heb ik het op 3.5 uur op hoge stand gezet ipv 8 uur op laag. - 15 mei 2013

    emhvandenbrand
    0

    Zeker lekker recept!!! Ik heb dit nu als basis voor mijn Slow Cooker(4,7L) Chili. Dit is trouwens mijn eerste kennismaking met cannellini bonen.... en ik moet zeggen, deze bonen maken voor mij dit recept helemaal af qua smaak. Omdat ik zelf een redelijk pittige eter ben heb ik wat extra's aan, dit nu al heerlijke recept, toegevoegd. Mijn toevoegingen zijn: - 2 extra stengels bleekselderij - 2 teentjes knoflook - 2 verse rode chili pepers (naar wens met- of zonder zaadlijst, ik met....lekker pittig!) - 1 groene paprika (voor de smaak maar zeker ook voor de kleur, ik wil in mijn chili rood, groen en geel zien) - blikje maiskorrels (dat is het gele wat ik wilde zien, het oog wil ook wat) - 1 extra ui (2 grote uien in totaal hebben mijn voorkeur) - 1 potje (140 gr.) tomaten puree Morgen staat dit weer op het menu!! Ik eet het in combinatie met een grote lepel piccalilly. Het grappige is dat mijn buurvrouw me altijd appt als ik dit maak.... "ben je weer chili aant maken???, ruikt weer culinair bij je!!!" Dank voor je recept en dit is mijn topper voor de Crockpot! - 03 okt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren