Varkenslende met knoflook

    Varkenslende met knoflook

    Voeg toe aan favorieten!
    10uur10min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Eenvoudig te maken en zeer mals gebraden varkensvlees. Gemarineerd in kruiden en knoflook, heerlijk zowel warm voor het diner en koud voor op broodjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo varkenslende
    • 1 bol knoflook
    • 1 mespuntje gemalen karwij
    • 1 mespuntje marjolein
    • 1 mespuntje tijm
    • zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 200 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Extra tijd: 8uur marineren  ›  Klaar in:10uur10min 

    1. Spoel de varkenshaas af en dep droog.
    2. Maak met een scherp mes wat sneetjes in het vlees en druk de teentjes knoflook erin. Wrijf ze in met karwij, marjolein, tijm en peper. Besprenkel met olijfolie en zet een nacht of minstens 3 uur in de koelkast.
    3. Verwarm de oven voor op 180°C.
    4. Bestrooi de varkenshaas met zout. Leg het vlees in een afdekbare ovenschaal of braadslee en giet er 200 ml water bij. Dek de ovenschaal af met een deksel en braad het vlees 2 uur in de voorverwarmde oven. Bedruip af en toe met het vrijgekomen vocht. Haal de deksel 10 minuten voor het einde van de baktijd eraf om goed te bruinen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren