Zwarte bonensoep uit de slowcooker

    (207)

    Deze slowcooker zwartebonensoep is hartig, verwarmend en zalig lekker. Serveer met een lepeltje zure room of yoghurt en bestrooi met gehakte lenteui.


    206 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 (500g) pak zwarte bonen (turtle- of schildpadbonen)
    • 3L water, verdeeld
    • 1 wortel, gehakt
    • 1 stengel bleekselderij, gehakt
    • 1 grote rode ui, gehakt
    • 6 teentjes knoflook, geperst
    • 2 groene paprika's, gehakt
    • 2 groene chili's, ontzaad en fijngehakt
    • 50g gedroogde linzen
    • 2 (400g) blikken gehakte tomaten
    • 2 eetl chilipoeder
    • 2 theel komijn
    • 1/2 theel gedroogde oregano
    • 1/2 theel gedroogde zwarte peper
    • 3 eetl rode wijnazijn
    • 1 eetl zout
    • 75g witte rijst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 5uur  ›  Klaar in:6uur 

    1. Doe bonen met 1.5L water in een grote pan over matig hoog vuur. Breng aan de kook, en laat 10 min koken. Dek af, neem van het vuur en laat 1 uur staan. Giet af, en spoel schoon.
    2. Plaats de geweekte bonen en 1.5L vers water in de slowcooker. Dek af en kook 3 uur op Hoog.
    3. Roer alle resterende ingrediënten erbij, behalve de rijst. Kook 2 tot 3 uur op Laag. Roer de rijst de laatste 20 min erdoor.
    4. Pureer de helft van de soep in een blender of foodprocessor, giet het dan terug in de pan, en dien op.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (207)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 10 collecties