Knoedels gevuld met kip

    Knoedels gevuld met kip

    1keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Heerlijke knoedels met kip. Je kunt ze traditioneel eten zoals ze dat in Polen doen, namelijk geserveerd in rode borsjt soep. Het kippenvlees wordt gekookt, dus het is gezond!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Voor het deeg
    • 1 kilo bloem
    • 1 eigeel
    • 235 ml warme melk
    • Voor de vulling
    • 800 gr kipfilet of dijen zonder botten
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

      Vulling:

    1. Kook het kippenvlees gaar in iets gezouten water. Laat afkoelen en maal fijn in een keukenmachine (of snij heel fijn).
    2. Verhit de olie in een koekenpan, bak de ui glazig. Haal van het vuur en meng met het vlees, breng op smaak met zout en peper. Zet opzij.
    3. Deeg:

    4. Meng de bloem met de eierdooier en warme melk, roer snel met een vork tot het goed opgenomen is. Het deeg moet glad en zacht zijn. Als het te stevig is, giet je er wat meer melk bij.
    5. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad uit en snijd in vierkantjes van 4 cm. Leg een theelepel vulling in het midden van elk vierkantje. Vouw het deeg over de vulling heen en vouw tot een driehoek, knijp de randen dicht. Breng de tegenovergestelde uiteinden samen en knijp dicht.
    6. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de knoedels in porties steeds 10 minuten tot ze naar het oppervlak drijven. Haal ze met een schuimspaan uit de pan.
    7. Giet wat gesmolten boter of olie over de gekookte knoedels, zodat ze niet aan elkaar gaan kleven.
    8. Serveer in warme rode borsjt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren