Chocolademoussetaart uit het café

    Chocolademoussetaart uit het café

    7keer bewaard
    1uur30min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept werd mij gegeven door een vriend die café-eigenaar is. Ik heb het vele malen gemaakt en het schijnt gewoon nooit te mislukken. Ik doe meestal 2 eetlepels likeur of brandy door de mousse.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 400 gr suiker
    • 2 grote eieren
    • 200 gr yoghurt
    • 60 gr cacaopoeder
    • 200 gr boter (zacht, maar niet gesmolten)
    • 2 theelepels baksoda
    • 1½ theelepel vanille extract
    • 1/4 theelepel zout
    • 350 gr zelfrijzend bakmeel
    • 250 ml gloeiendhete sterke koffie
    • Voor de mousse
    • 90 gr boter
    • 300 gr donkere chocolade
    • 125 ml room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Om de cake te maken, doe je alle cake-ingrediënten in de aangegeven volgorde (van de ingrediëntenlijst) in een grote kom.
    2. Klop 30 minuten met een elektrische mixer op medium. Vervolgens schraap je langs de zijkanten van de kom en klop je nog eens 1 minuut.
    3. Giet in een ingevette en met bakpapier bedekte cakevorm van 23 x 33 cm. Bak 40-50 minuten op 160°C.
    4. Om de chocolademousse te maken smelt je alle ingrediënten op een laag vuur in een kleine steelpan. Roer tot het goed gecombineerd is. (Hier kun je eventueel nog wat likeur toevoegen).
    5. Vervolgens laat je het afkoelen in de koelkast. Wanneer het koel is, klop je het 4 minuten. Zet vervolgens weer in de koelkast tot het stijf genoeg is om over de cake te smeren. Wanneer ook de cake goed is afgekoeld, bedek je deze met de chocolademousse.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren