Thaise kip uit de slowcooker

    Thaise kip uit de slowcooker

    82keer bewaard
    5uur20min


    394 personen hebben dit gemaakt

    Kipfilets uit de slowcooker in een volle, notige, iets-pikante saus. Serveer over rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 kipfilets, in reepjes gesneden
    • 1 grote rode paprika, ontzaad en in reepjes gesneden
    • 1 grote ui, grof gesneden
    • 120 ml kippenbouillon
    • 60 ml sojasaus
    • 1 eetl komijn
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1/2 theel gemalen gedroogde chili's
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 eetl maizena
    • 175 gr smeuïge pindakaas
    • 1 eetl sojasaus
    • 60 ml limoensap
    • 3 lenteuitjes, gehakt
    • handvol verse koriander, gehakt
    • 75 gr geroosterde pinda's, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5uur  ›  Klaar in:5uur20min 

    1. Doe de reepjes kipfilet, rode paprika en ui in de slowcooker. Giet kippenbouillon en 60 ml sojasaus erbij, en kruid met komijn, knoflook, gemalen chili's, zout en peper. Roer goed door elkaar en kook op 'laag' voor 4 1/2 tot 5 uur.
    2. Verwijder 230 ml vocht uit de slowcooker en vermeng dit met de maizena, pindakaas, 1 eetl sojasaus en limoensap. Dit wordt een nogal dikke saus. Giet de saus terug in de slowcooker, roer, en dek af. Kook 30 min op 'hoog'. Garneer met fijngesneden lenteui, koriander en stukjes pinda.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    8

    De verse koriander zal wel als garnering dienen bij opdienen. Maar wat met de pindakaas ? (en de pinda's) ? - 20 jan 2013

    van
    1

    lijkt mij heerlijk,maar de pindakaas komt niet voor in de bereiding. - 02 nov 2014

    van
    0

    Hoe kun je beginnen met 100ml en voor saus 250 ml gebruiken? - 14 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren