Plofcake

    Plofcake

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    Maak dit als eerste!

    De cake heet plofcake, omdat je de cake met bakblik en al na het bakken op de grond laat 'ploffen'. Wees niet bang, het bevordert de smaak. Dit recept komt van mijn oma.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 23cm springform cake tin

    • 6 eieren, gescheiden
    • 6 eetlepels suiker
    • 4 eetlepels bloem
    • 2 eetlepels aardappelmeel
    • 1/2 pakje (8 gr) bakpoeder
    • 1/2 eetlepel natuurazijn (10%)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C. Bedek een springvorm van 26 cm met bakpapier.
    2. Klop de eiwitten stijf. Meng er geleidelijk aan de suiker door tot het bijna is opgelost.
    3. Meng de eierdooiers er één voor één door.
    4. Zeef de bloem met het bakpoeder. Roer met een lepel door het eimengsel. Meng niet met een elektrische mixer in dit stadium!
    5. Roer de azijn erdoor. Giet het beslag in de ingevette cakevorm.
    6. Bak 30 tot 40 minuten. Open de oven NIET! De cake is klaar als een spies of breinaald er schoon uitkomt.
    7. Haal uit de oven en laat op de vloer vallen vanaf ongeveer 60 cm hoogte. Laat afkoelen en haal hem uit de cakevorm wanneer hij volledig is afgekoeld.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren