Orange curd

    Orange curd

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept vond ik vele jaren geleden en ik maak het regelmatig voor bij mijn chocolade-sinaasappeltaart. Je kunt elke citrusvrucht gebruiken, afhankelijk van wat je gaat bakken.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 volle potjes

    • 4 theelepels geraspte sinaasappelschil
    • 160 ml verse jus d'orange (2 tot 4 sinaasappelen)
    • 400 gr suiker
    • 140 gr boter
    • 4 eieren
    • 3 eierdooiers, lichtjes geklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Meng in een middelgrote pan op matig vuur sinaasappelschil, sinaasappelsap en suiker en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat dan 5 minuten zachtjes sudderen.
    2. Voeg de boter toe en roer tot het gesmolten is en goed gecombineerd. Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
    3. Klop de eieren en de dooiers door het afgekoelde sinaasappelmengsel tot het goed gemengd is.
    4. Zet terug op het vuur en kook nog 10 tot 15 minuten op laag vuur onder voortdurend roeren, of tot het mengsel wat dikker is en aan de achterkant van een lepel blijft plakken.
    5. Haal van het vuur, dek af en zet een half uur in de koelkast.
    6. Giet het mengsel in gesteriliseerde glazen potten, sluit ze af en laat volledig afkoelen. Bewaar in de koelkast.

    Tip

    Je kunt het tot 3 weken ongeopend in de koelkast bewaren en eenmaal geopend is het 3 weken houdbaar in de koelkast.

    Tip:

    De curd is aan de zoete kant. Houd je niet zo van zoet, dan kun je de suiker gerust halveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren