Ovenschotel met lamsvlees en pruimen

    Ovenschotel met lamsvlees en pruimen

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur40min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een familie favoriet. De pruimenjam was een keer op en toen gebruikte ik abrikoos. Dat was ook lekker. Ik laat meestal wel de bleekselderij weg.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg lamskarbonade
    • 2 eetlepels bloem met zout en peper toegevoegd
    • 1 gesneden ui
    • 1 eetlepel boter of olie
    • 1 gesneden wortel
    • 70 gr gesneden bleekselderij
    • Voor de saus
    • 4 eetlepels pruimenjam
    • 125 ml slappe bouillon (of water)
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 2 theelepels worcestersaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Verwarm de oven tot 180°C / gasovenstand 4. Haal het vet van de karbonades en bedek de lam met wat bloem. Bak de ui zacht en glazig in de olie.
    2. Laag de karbonades in een ovenschaal met de ui, wortel en bleekselderij. Meng de ingrediënten voor de saus samen. Giet over het vlees, dek af met een vuurvaste deksel of aluminiumfolie en bak 1½ uur of tot het vlees gaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren